Sándor Frigyes Díj felhívás

SÁNDOR FRIGYES DÍJ

A Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola égisze alatt működő Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány, Dunaújváros és térsége zenei életében végzett kiemelkedő munka, teljesítmény elismerésére 2012-ben díjat alapított.

A felnőttnek odaítélt díj, a “Sándor Frigyes Emlékérem”, annak adható, aki Dunaújváros és kistérsége zenei életében hosszú idő óta kiemelkedő teljesítményt nyújt(ott), mint kórusvezető, általános-vagy középiskolai énektanár, zeneiskolai tanár, illetve amatőr előadóművész, valamint tevékenységével öregbíti a város hírnevét, elismertségét jelentős mértékben gyarapítja, gyarapította. Ugyanakkor az alkotó légkör kialakításában és fenntartásában jelentős szerepet játszik, játszott. Az emlékérem odaítélésével tehát egy hosszabb életszakasz során bizonyított értékes munkásság kerül elismerésre. A 2017-es évtől kezdve a díj olyan, a zeneművészet terén támogatóként tevékenykedő cégnek, személynek is odaítélhető, ami/aki kiemelkedő támogatást nyújt a komolyzenével foglalkozó, azt népszerűsítő alkotók, kórusok, iskolák felé.

A gyermekeknek adományozott “Sándor Frigyes Díj” annak adható, aki kimagasló zenei munkát végez, versenyeken és egyéb megmérettetéseken kiemelkedő eredményeket ér el, illetve aktívan részt vállal a zenei életben.

A díj adományozására bármely személy, illetve közösség tehet javaslatot. A díjat egy személy csak egyszer kaphatja meg.

A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy nevét, címét, a tevékenységének általános ismertetését, továbbá az elismerni kívánt tevékenység méltatását, minimum 1 oldal terjedelemben.

A javaslatot 2019. április 5-ig írásban kell eljuttatni Moravecz Attilához, a kuratórium elnökéhez (Dunaújvárosi Sándor Frigyes AMI, Dunaújváros, Bartók Béla út 6/a)

A borítékra kérjük ráírni: „Sándor Frigyes Díj”

A díjat 2019. április 12-én, 17 órakor a Sándor Frigyes hét záró momentumaként adjuk át.