Iskolánkról

A Sándor Frigyes Zeneiskola közel 60 éves múltra tekint vissza, 1953 októberében nyitotta meg kapuit. A zeneiskolában a kezdetek óta szinte minden tanszak, illetve hangszer jelen volt, mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb képzést. Mára a lehetőségek csak bővültek, s ez által a tehetségek felfedezése, művelt, zeneértő és zeneszerető gyermekek sokaságának nevelése válik lehetővé. Célunk, hogy a nálunk dolgozó, magasan képzett pedagógusok munkájával gyermekközpontú művészeti nevelést végezzünk. Munkánk során figyelünk a gyermekek egyéni sajátosságaira, kreativitásra, kitartásra, csoportban való gondolkodásra neveljük őket, a művészet eszközein keresztül.

 

Iskolánkban a következő hangszereken tanulhatnak: zongora, furulya, fuvola, piccolo, fagott, klarinét, szaxofon, harsona, tuba, kürt, trombita, gitár, basszusgitár, bőgő, hegedű, cselló, harmonika, dob, jazz zongora, magánének, szolfézs előképző. A hangszeroktatás heti 2×30 perces egyéni foglakozás keretében zajlik. Növendékeink számára rendszeres fellépési lehetőséget biztosítunk. A legtehetségesebbek tanulmányi versenyeken, fesztiválokon vehetnek részt. A vonós és fúvós hangszeresek néhány évi tanulás után bekapcsolódhatnak zenekaraink munkájába is, ami számtalan gyönyörű zenei élménnyel, vidéki és külföldi hangversenyekkel, versenyekkel, zenei táborokkal gazdagítja diákjaink életét.

 A zeneiskola égisze alatt működik a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány.  Céljai a zenei pályán továbbtanuló diákok segítése, a zenei tehetséggondozás támogatása. Segíti az iskola szakmai rendezvényeinek megvalósítását, a zenetanárok továbbképzését. Igény szerint hozzájárul hangszerek, egyéb eszközök vásárlásához. Továbbá elhivatottságot érez az iránt, hogy közreműködjön Dunaújváros és környéke lakosságának zene iránti elkötelezettségének erősítésében. Kiállításokat, koncerteket hív életre. Kérjük, adója 1%-val támogassa a tehetséges gyermekek fejlődését!

Az alapítvány számlaszáma:10700134-43065002-51100005

Adószám:18498851-1-07