Újabb álom válik valóra

A Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola égisze alatt működő Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány tevékenysége igen szerteágazó. Segíti a komolyzenét tanuló fiatalok továbbtanulását, a zenész kollégák továbbképzését, versenyeken való megmérettetésüket. Több mint 10 éve célul tűzte ki a kuratórium, hogy az iskola adottságait kihasználva a város fő komolyzenei irányadójává, teremtőjévé teszi az intézményt. Ezáltal adva teret a bemutatkozásra mind a növendékeknek, mind a tanároknak, s nem ritkán meghívott előadóművészeknek, konzultánsoknak.
Az előremutatás, ötletelés házunkon belül mindennapos. Keressük a kihívásokat, a környezetünk szebbé tétele terén is. Egy korábbi álmunk válik most valóra.
Az iskola keleti oldalán található füves parkot szerettük volna már egy ideje élhetőbbé tenni. Terveink szerint padokat helyezünk el itt, illetve a tér közepén helyet kap egy nonfiguratív zenei témájú „JEL”, aminek célja, hogy a zeneiskolát elvégző fiatalok egy – a nevükre gravírozott – lakat felhelyezésével szimbolikusan örökre összekössék életüket a zenével, a várossal. A „JEL” részben famunkát tartalmaz, ami a Vasmű úton kivágott platán fák egyikének felhasználásával készül.
Az átalakult területtel az ott élők is gazdagabbak lesznek egy kellemes térrel, ahol a kihelyezett padok és a rendezett környezet biztosítaná a szabadidő hangulatos eltöltésének helyszínét, s hozná őket közelebb ezáltal is a zenéhez.
A „JEL” elkészítésére Dunaújváros képzőművészeit kértük fel, név szerint Nemes Ferencet, Nyitrai Mihályt, Molnár Janót és Rohonczi ROHÓ Istvánt. A szobor alapvetően Móder Rezső Munkácsi Mihály-díjas képzőművész iránymutatásával készül. Segíti a tervek megvalósulását a Széchenyi Pékség a város kenyere adomány keretén belül, illetve a Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, polgármester úr, alpolgármester urak illetve az iskola körzetének képviselője, Raduka Zsuzsanna. A tér ünnepélyes birtokba adása október 1-jén, a Zene Világnapján lesz! Mindenkit szeretettel várunk majd!

Íme az alkotók munka közben: